om veronicas keramik

Jag arbetar med Stengods där leran bränns i hög temperatur och blir stark och tålig. Bruksföremål kan diskas i diskmaskinen och köras i microvågsugn. Glasyrerna är givetvis giftfria.

I min produktion använder jag olika leror och det i kombination med glasyrer gör att man kan uppnå många olika uttryck. Det är många olika momenten från lerklump till framställandet av färdig keramik, vilket kan påverka slutresultatet. Allt från råvaror till vilken bränntemperatur jag använder.

Produktionen är småskalig där varje föremål tas fram för hand och får sin helt unika och personliga prägel.

Kanske är det just det som är charmen med handgjord keramik ändå.

Jag använder olika tekniker när jag tar fram min keramik. Det kan vara att jag kavlar leran, skulpterar, dvs att jag formar med händerna eller gjuter i former. Drejade föremål förekommer också. Ofta karvar/skär/gröper jag ut mönster i lädertorr lera. En teknik där lerans ojämnheter gör att glasyren rinner till och tecknar fina konturer, och mönstret kommer fram på ett fint sätt.

Formgivningen är en viktig och väldigt rolig del i mitt arbete.

IDE-GENOMFÖRANDE-PRODUKT

Det kan vara tankar som kommer till mig i vardagen, något jag ser och inspireras av, en situation eller ett speciellt önskemål/fråga att tillverka nåt efter kundens egen önskan.

Jag tar gärna emot specialbeställningar.

Jag har ett bassortiment samt en del saker som läggs upp efter säsong såsom: påsk, student, halloween och jul mm.

Jag har tagit fram tallrikar till Waterside restaurang bland annat, samt levererat vasar speciellt framtagna till Töcksmarks pastorats 200 års jubileum.